Ταξίδι Καππαδοκία - 5 διανυκτερεύσεις | Καλοκαίρι 24 | Mentor Travel

Καππαδοκία - 5 διανυκτερεύσεις | Καλοκαίρι 24

Με μια ματιά

Προκόπι - Αλμύρα Λίμνη - Καισαρεία - Προύσα

Mr. Mentor Ensures 

από 389€

7 ημέρες

28/07, 04/08, 11/08, 18/08, 25/08

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη 21.00 και αναχώρηση για ένα ονειρεμένο ταξίδι στη γη των προγόνων μας. Δια μέσου της Νέας Εγνατίας και με διαδοχικές στάσεις φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τον τελωνιακό έλεγχο αναχώρηση για τα Στενά των Δαρδανελίων μέσω της κρεμαστής γέφυρας ύψους 318μ. και μήκους 4.068 μ. Περνάμε στην Μικρά Ασία διασχίζουμε τον νομό Çanakkale, Balıkesir και φτάνουμε στο νομό της Προύσας. Άφιξη στην Προύσα και περιήγηση στο μνημείο του Καραγκιόζη. Έπειτα θα επισκεφθούμε την Κλειστή Αγορά της Προύσας δίπλα στο Ulu Cami, διάσημη για τα μεταξωτά μαντήλια και κεντήματά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, Δείπνο.

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από την Προύσα στην Καππαδοκία. Θα διασχίσουμε την πόλη Δορύλαιον το σημερινό Eskişehir, σπουδαίος στρατηγικός και συγκοινωνιακός κόμβος όπου περνούσε η σιδηροδρομική γραμμή και ένωνε την Κωνσταντινούπολη με την Βαγδάτη ενώ θα κάνουμε την στάση μας κοντά στο χωριό του Nasrettin Hoca δημοφιλή ήρωα μύθων, παροιμιών, ανεκδότων της Ανατολίας. Περνώντας περιφερειακά από την Άγκυρα, σημερινή πρωτεύουσα της Τουρκίας και διασχίζοντας το οροπέδιο της Ανατολίας, φτάνουμε στην Αλμυρά Λίμνη - Tuz Gölü. Είναι μεγαλύτερη υπεραλμυρή λίμνη στην κεντρική Ανατολία, σε υψόμετρο 905 μέτρων, με έκταση 1.665 χλμ2 και η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στη Τουρκία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την κοιλάδα του Κοράματος ή αλλιώς Γκιόρεμε-Göreme. Κοντά στη μικρή πόλη υπάρχει το υπαίθριο μουσείο, όπου εκκλησίες και μοναστήρια βρίσκονται μέσα στο βράχο. Η τοποθεσία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Ένα τοπίο πλούσιο σε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας άξιο θαυμασμού. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές - υπόσκαφες εκκλησίες, που κτίστηκαν μεταξύ 7ου και 13ου αι. και πάνω από 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, καθώς και την εκκλησία του Μήλου, με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Έπειτα θα ξεκινήσουμε για την εκδρομή μας προς την βόρεια περιοχή της Καππαδοκίας, τη γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης, την Καισάρεια. Άφιξη στη πόλη των μαυσωλείων, που είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα, με φόντο τον Αργαίο (Erciyes Dağı), δημιουργό των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. 25 χιλιόμετρα νότια της Καισαρείας, είναι ένα μεγάλο ηφαίστειο και το ψηλότερο βουνό της Μικράς Ασίας, με ύψος του φθάνει τα 3.916 μέτρα. Εντύπωση προκαλεί το άρτιο οδικό δίκτυο, η γενική καθαριότητα, οι σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και η κεντρική πλατεία της Καισάρειας. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη του Προκοπίου, θα περπατήσουμε και θα αναρριχηθούμε σε μια ανηφορική διαδρομή στον Πέτρινο Λόφο, όπου βρίσκεται το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Σινασσό. Μια μοναδική περιοχή που κουβαλάει μια βαριά αρχιτεκτονική κληρονομιά των ιδιαίτερα εύπορων Ελλήνων εμπόρων της περιοχής. Εκεί θα επισκεφθούμε τον ναό των Αγίων Κων/νου & Ελένης, θα θαυμάσουμε τα πέτρινα αρχοντικά πολλά εκ των οποίων υπήρξαν σπίτια Ελλήνων που εγκαταλείφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την Μαλακοπή με την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και επίσκεψη στην πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Καππαδοκίας. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για όσους επιθυμούν προαιρετικό safari με τα jeep σε μια υπέροχη διαδρομή της Καππαδοκίας.

Πρωινό και αναχώρηση για την Προύσα. Περνώντας από την Αλμυρά Λίμνη, διασχίζουμε τα εδάφη της αρχαίας Φρυγίας και μέσω της πρωτεύουσα της, το Γόρδιον, όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε το θρυλικό «γόρδιο δεσμό», συνεχίζουμε για το Δορύλαιον, σημερινό Eskişehir, σημαντική πόλη-φρούριο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και πασίγνωστη για τα κοιτάσματα του «σηπιόλιθου». Άφιξη στην Προύσα, στη τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, με πληθυσμό (2.962.828). Η πόλη είναι γνωστή για τα χιονοδρομικά κέντρα του όρους Uludağ ( Όλυμπος), τα μαυσωλεία των Οθωμανών Σουλτάνων, και την εύφορη πεδιάδα που την περιβάλλει. Η πόλη κατέχει σημαντική θέση στην γαστρονομία της Τουρκίας, όχι μόνον για τις σπεσιαλιτέ της, το İskend- er Kebap, που πήρε το όνομά του από τον δημιουργό του Ισκεντέρ Ισκεντέρογλου, αλλά και για την ζαχαροπλαστική της. Ξεχωριστή θέση έχουν τα "μαρόν-γκλασέ", δηλ. ζαχαρωμένα κάστανα (Kestane Şekeri). Η πόλη είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της και η πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών Σουλτάνων στο δυτικό τμήμα του περίφημου «δρόμου του μεταξιού», μας αφήνει γοητευμένους. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό αναχωρούμε από την καταπράσινη Προύσα παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, όπου μέσω της Κρεμαστής Γέφυρας του Τσανάκαλε φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Διερχόμαστε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ, γεμάτοι με αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

  • Δυνατότητα αναχώρησης από Βόλο - Λάρισα - Κατερίνη με κόστος 10€ ανά άτομο ανά διαδρομή

Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλιση

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο 

Δείτε επίσης