Ταξίδι Σκανδιναβικές πρωτεύουσες | Καλοκαίρι 24 | Mentor Travel

Σκανδιναβικές πρωτεύουσες | Καλοκαίρι 24

Με μια ματιά

Ένα μαγικό ταξίδι στη Σκανδιναβία.

Ένα αποκλειστικό πρόγραμμα για να απολαύσετε τις μαγικές περιοχές της Σκανδιναβίας, με τον πληρέστερο τρόπο και χωρίς περιττά χιλιόμετρα! Θα ξεκινήσουμε από το γοητευτικό Ελσίνκι που θα σας εντυπωσιάσει, για όσους επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν μια εκδρομή στο Ταλλιν προαιρετικά, στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μια μοναδική κρουαζιέρα προς τη Σουηδία και τη Στοκχόλμη, θα απολαύσουμε μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς για την παραμυθένια Κοπεγχάγη, όπου αφού την εξερευνήσουμε θα επιστρέψουμε απευθείας. Ένα πλήρες πρόγραμμα λοιπόν, που θα σας μείνει αξέχαστο!

Mr. Mentor Ensures
  • Απευθείας πτήσεις της Ryanair για την αποφυγή περιττών χιλιομέτρων.
  • Εσωτερική πτήση από Στοκχόλμη προς Κοπεγχάγη.
  • Μοναδική κρουαζιέρα με φαγητό από Ελσίνκι προς Στοκχόλμη.
  • Πολυτελή λεοφωρεία για την εκτέλεση του προγράμματος, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για το ταξίδι σας.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός, γνώστης της ιστορίας και κουλτούρας των περιοχών.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξεναγήσεων.
  • Αναλυτική ενημέρωση για ότι πρέπει να γνωρίσετε για το ταξίδι.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση.

από 1139€

7 ημέρες

27/07, 10/08, 24/08

STORY PLACE

Ένα ταξίδι που θα σας προσφέρει συνεχώς μαγικές εικόνες, μην ξεχάσετε να κάνετε «κλικ» στο πολύχρωμο Νυνχαβν στην Κοπεγχάγη και στην αριστοκρατική Στοκχόλμη!

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο <ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>, γνωριμία με το συνοδό μας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι πολλές φορές και γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. Έλεγχος και απευθείας πτήση για την «κόρη της Βαλτικής», το γραφικό Ελσίνκι. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση πόλης, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο, την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον Ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι (Uspenski) και την πλατεία της Γερουσίας με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του μεγάλου συνθέτη της Φινλανδίας Σιμπέλιους (Sibelius) και την περίφημη Εκκλησία των Βράχων. Ιστορία, φύση, αρχιτεκτονική και design συνδυάζονται μοναδικά σε αυτή την πόλη του ευρωπαϊκού Βορρά με την ιδιαίτερη γοητεία. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα σας προτείνουμε να περιηγηθείτε στους πεζόδρομους της πόλης και να απολαύσετε τον καφέ σας στο πάρκο Esplanade.

Πρόγευμα και τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε μια μαγική κρουαζιέρα στη Βαλτική, για να επισκεφθούμε το Ταλίν. Θα μεταβούμε στο λιμάνι, όπου θα αναχωρήσουμε για την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Με την άφιξη μας, θα πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Θα επισκεφθούμε το παλάτι Kadriorg και τους θαυμάσιους κήπους του, ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης αρχίζοντας από τον λόφο της αριστοκρατικής συνοικίας και καταλήγοντας στην Πλατεία του Δημαρχείου με το επιβλητικό Μέγαρο. Από εκεί όλοι οι δρόμοι ξεκινούν ακτινωτά και σε κάθε γωνία τους κρύβεται μια έκπληξη... Θαυμάστε τους πύργους και τα σχεδόν ανέπαφα τείχη. Το ιστορικό του κέντρο είναι πραγματικά βγαλμένο από παιδικό παραμύθι, πλακόστρωτο, γοτθικό, μεσαιωνικό, ένα πραγματικό στολίδι. Η παλαιότερη ονομασία του από τον 13ο αιώνα ως την Ναζιστική Κατοχή ήταν Ρεβάλ, και υπήρξε μια εμπορική πόλη με μαγαζιά, σπίτια και εκκλησίες, που παραμένουν ανέπαφα μέχρι και σήμερα χάρη στα τείχη και τα φρούρια που περικλείουν την πόλη. Χρόνος ελεύθερος σ’ ένα από τα πολλά ατμοσφαιρικά καφέ και κάντε τα ψώνια σας στα μικρά μαγαζιά με τις αντίκες. Αξίζει επίσης την επίσκεψη σας το κάστρο Toompea. Το απόγεμα επιστροφή στο Ελσίνκι.

Πρόγευμα, Χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές και στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι για να επιβιβαστούμε για την υπέροχη κρουαζιέρα μας στην Βαλτική και το Σουηδικό αρχιπέλαγος με τα 24.000 νησιά, με προορισμό τη Στοκχόλμη. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και χρόνος για να απολαύσουμε ένα όμορφο δείπνο σε πλούσιο μπουφέ.

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Σουηδίας και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Στοκχόλμη, μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες. Τα πανέμορφα κτίρια, το πράσινο, ο καθαρός αέρας και τα κανάλια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα προσέξουμε αμέσως. Έξω από την πόλη στα ανατολικά, και κατά μήκος της ακτής, βρίσκεται η αλυσίδα νησιών του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης. Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο Gamla Stan με τα πολλά μεσαιωνικά κτίρια γινόμαστε μάρτυρες ενός εξαιρετικά διαφυλαγμένου μυστικού, το οποίο ο χρόνος έχει αφήσει αναλλοίωτο. Άλλωστε, η πόλη δεν βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πράγμα που τη βοηθά να κρατά περήφανα το αρχιτεκτονικό της σφρίγος. Το περιβόητο Δημαρχείο, με τη Χρυσή Αίθουσα όπου διεξάγεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ επιστημόνων και καλλιτεχνών, τα νεοκλασικά βασιλικά ανάκτορα, η μεγαλοπρεπής μπαρόκ Όπερα, η πλατεία Ομονοίας καθώς και τα πολλά αριστοκρατικά κτίρια του κέντρου τραβάνε το ενδιαφέρον μας με την πρώτη ματιά! Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε να περπατήσετε στον εμπορικό πεζόδρομο της Drottningsgatan, να περιηγηθείτε στο νότιο νησί με τον μποέμ χαρακτήρα και τα χιπ μπαράκια ή ακόμα να απολαύσετε μία ωραία κρουαζιέρα κάτω από τις γέφυρες. Επισκεφτείτε ακόμα γειτονιές όπως, η Sofo και το Ostermalm που μεταδίδουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.

Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουμε με απευθείας εσωτερική πτήση για Κοπεγχάγη. Άφιξη στη γραφική πόλη, όπου διαχέεται ένα ευχάριστο κλίμα σε κάθε γωνιά της! Χαρούμενοι άνθρωποι πάνω στο ποδήλατό τους κινούνται με άνεση στους λιθόστρωτους δρόμους, άλλοι ασκούνται στα τεράστια πάρκα και άλλοι εργάζοναται στα γραφικά αρχοντικά που ο δαιμόνιος designer έχει μετατρέψει σε πράσινα μεταμοντέρνα κτίρια. Τα πάντα στη Δανία έχουν βαφτιστεί στην κολυμπήθρα του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν κι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε με την άφιξή μας στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε μια πρώτη βόλτα (με τη συνοδεία του αρχηγού μας) στον πεζόδρομο της Στρόγκετ με τα πολυτελή καταστήματα και τα γραφικά δρομάκια ή στο παραδοσιακό λιμάνι Νυχάβν όπου οι παλιές αποθήκες έχουν μετατραπεί σε trendy καφέ & εστιατόρια. Μία μπύρα Karlsberg ή Tuborg σε κάποιο από αυτά είναι μία τυπική δανέζικη συνήθεια που σίγουρα θα την απολαύσετε και εσείς. Το βράδυ προτείνουμε να γευτείτε τη περίφημη αστακόσουπα για την οποία φημίζεται ιδιαίτερα.

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας από το νησί Ama με τους κήπους των Ολλανδών και το πανεπιστήμιο, θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Ιησού Σωτήρα με το εντυπωσιακό καμπαναριό ύψους 90μ και τα 400 εξωτερικά σκαλιά ως την κορυφή!, το Μεγάλο Κανάλι με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την promenade στο Sydhaven, εκεί που η σύγχρονη πόλη σφύζει από ζωή με τα εμπορικά κέντρα και τα ατμοσφαιρικά καφέ. Θα συνεχίσουμε ως το ιστορικό κέντρο της πόλης, και θα δούμε εξωτερικά το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, την γλυπτοθήκη Carlsberg και το ρολόι – θερμόμετρο των τεσσάρων εποχών. Θα απολαύσουμε την πλατεία Δημαρχείου με το άγαλμα του πιο αγαπημένου Δανού, Hans Christian Andersen και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Συνέχεια για το Amalienborg, την κατοικία της βασιλικής οικογένειας, την πανέμορφη πλατεία των ανακτόρων και την εκκλησία Fredericks Kirke σε στυλ ροκοκό. Η θέα προς την όπερα και το λιμάνι της βασιλικής οικογένειας είναι μαγευτική! Το άγαλμα της θεάς Gefion με το εντυπωσιακό σιντριβάνι, η αγγλικανική εκκλησία St Alban’s και το πάρκο του Β’ παγκοσμίου πολέμου με τα αμέτρητα γλυπτά είναι ο επόμενος σταθμός μας. Θα συνεχίσουμε με μια πανοραμική βόλτα για να θαυμάσουμε εξωτερικά τον βοτανικό κήπο, το κάστρο Rosenberg και το υπέροχο κτήριο της εθνικής πινακοθήκης. Καθ’ οδόν για το Nordhavnen θα δούμε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και φυλακές του 19ου αι. για να καταλήξουμε στη Μικρή Γοργόνα- το σύμβολο της πόλης, που μας περιμένει πάντα εκεί για μια μοναδική φωτογραφία!! Η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή, αφού μεταφερόμαστε στο δημοφιλές κτήριο της Βουλής για να θαυμάσουμε εξωτερικά την υπέροχη αρχιτεκτονική του και να επισκεφτούμε τον κήπο της εθνικής βιβλιοθήκης με το άγαλμα του γνωστού Δανού φιλοσόφου Kierkegaard. Τα ανάκτορα Chris- tiansborg και το παλιό χρηματιστήριο σε ρυθμό Ολλανδικής Αναγέννησης είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά της πόλης! Καταλήγουμε στο δημοφιλές Nyhavn, αγαπημένο σημείο της πόλης του Hans Christian Andersen. Θα θαυμάσουμε την πλατεία των βασιλέων και το ξεχωριστό βασιλικό θέατρο. Για το απόγευμα, σας προτείνουμε κρουαζιέρα διάρκειας μιας ώρας στο κανάλι της πόλης. Γωνιές της πόλης και αξιοθέατα θα ξεδιπλωθούν πάλι μπροστά σας αλλά από διαφορετική οπτική πλευρά. Στην συνέχεια σας έχουμε ετοιμάσει μία υπέροχη έκπληξη. Η μέρα θα κλείσει με επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Τίβολι, για να γνωρίσουμε από κοντά το φημισμένο χώρο με τους υπέροχους κήπους, τις απολαυστικές συναυλίες και τα δεκάδες γραφικά καφέ & εστιατόρια. Η νύχτα στο πάρκο κλείνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αν είμαστε τυχεροί θα απολαύσουμε φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

Πρόγευμα, Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Κόστος Προαιρετικής Εκδρομής Ταλίν ( περιλαμβάνονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενάγηση πόλης ): 110ε / ενήλικας , 89ε παιδί


Περιλαμβάνονται:
  • Ένα προσωπικό αντικείμενο - χειραποσκευή (διαστ. 40χ20χ25cm) και μια χειραποσκευή έως 10kg ανά άτομο. 
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ένα δείπνο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.
  • Περιηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.

 


Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 280€ κατ’ άτομο.
  • Ο,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο, οι δημοτικοί φόροι διαμονής.

Highlights

Ελσίνκι - Ταλίν - Κρουαζιέρα εν πλω για Σουηδία - Στοκχόλμη - Κοπενγχάγη

Δείτε επίσης