Ταξίδι Αυθεντική Τοσκάνη | Καλοκαίρι 24 | Mentor Travel
Italy Specialists

Italy Specialists

Αυθεντική Τοσκάνη | Καλοκαίρι 24

Με μια ματιά

Αποκλειστική και εξειδικευμένη αναχώρηση για τα μαγευτικά μέρη της Τοσκάνης,με επισκέψεις σε μέρη και μουσεία! Η Τοσκάνη,με τον εκπληκτικό πολιτισμό της,την αρχιτεκτονικής της και τη γαλήνη της φύσης,αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.Η εκθαμβωτιή τοποθεσία σε συνδυασμό με τα εκλεπτυσμένα κρασιά και την παράδοσιακή κουζίνα προσφέρουν μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία!

Mr. Mentor Ensures
  • ΔΩΡΟ από το γραφείο μας η μεταφορά και η είσοδος στο μουσείο της Ferrari.
  • Γευσιγνωσία τοπικών κρασιών και δείπνο με εκλεκτά εδέσματα - γεύσεις σε ένα από τα διασημότερα οινοποεία της Τοσκάνης (Tenuta Torciano).

από 759€

5 & 6 ημέρες

25/07, 01/08, 14/08

Για ένα τέλειο Instagram Story στο Σαν Τζιμινιάνο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την "Piazza del Duomo". Αυτή η πλατεία βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης και προσφέρει εκπληκτική ατμόσφαιρα με την πανέμορφη καθεδρική εκκλησία San Geminiano ως φόντο.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, γνωριμία με τον αρχηγό μας και ετοιμαζόμαστε για την πτήση μας για την Μπολόνια. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και πηγαίνουμε στη Μπολόνια. Θα εξερευνήσουμε τις γραφικές πλατείες και τα όμορφα κτίρια της Μπολόνια ,από τους Δύο Πύργους που γέρνουν πάνω από την πόλη, μέχρι τις δελεαστικές μυρωδιές και τα ιστορικά καταστήματα της ιστορικής αγοράς Quadri- latero. Η ξενάγηση ξεκινά από την Piazza del Nettuno, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το συμβολικό επίκεντρο της Μπολόνια, το σιντριβάνι του Ποσειδώνα. Συνεχίζοντας μέσω της Piazza Maggiore, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την επιβλητική αρχιτεκτονική της Βασιλικής του San Petronio, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά ρολόγια στον κόσμο. Επόμενη στάση σας είναι το Αρχιγκινάσιο της Μπολόνια, ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Απολαύστε τη θέα σε περισσότερες ιστορικές βασιλικές από την Πιάτσα Σάντο Στέφανο. Αργά το απόγεμα άφιξη στην πανέμορφη Φλωρεντία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Φλωρεντίας. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη – μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες, και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο. Έπειτα ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης.

Μετά από ένα καλό πρωινό σας προτείνουμε να κατευθυνθούμε για τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο. Επόμενη στάση θα είναι στην ιστορική πόλη της Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη και το ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε κάτι μοναδικό ,το μουσείο Piaggio. Το Μουσείο Piaggio δεν αφηγείται απλώς την ιστορία της Vespa, αλλά είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη αφήγηση που συνεχίζει να αναπτύσσεται, καθιστώντας το το μεγαλύτερο μουσείο μοτοσικλέτας στην Ιταλία και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.Πλήρως ανακαινισμένο το 2018, έχει δει πάνω από 700.000 επισκέπτες να περνούν από τις πόρτες του τις δύο δεκαετίες από τότε που άνοιξε. Με 5000 τετραγωνικά μέτρα χώρου και περισσότερα από 250 μοντέλα που εκτίθενται , το Μουσείο Piaggio είναι η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη συλλογή της Ιταλίας αφιερωμένη στη μοτοσικλέτα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο μια γιορτή για τα πολλά υπέροχα σκούτερ και μοτοσικλέτες που έχουν ενθουσιάσει τους αναβάτες σε όλο τον κόσμο. Το μουσείο χαρτογραφεί την ιστορία του Ομίλου Piaggio όσον αφορά τις μεταφορές με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένων πλοίων, τρένων, αεροπλάνων και αυτοκινήτων που έχουν δημιουργηθεί από τη μητρική εταιρεία και τις διάφορες αγαπημένες μάρκες της.Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη πόλη-μουσείο ,τη Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που δεν οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη! Μεγάλο κομμάτι της ατμόσφαιράς της είναι οι άνθρωποί της, φιλόξενοι και σε πιο “ήρεμους” χρόνους σε κάνουν να χαμογελάσεις και χαλαρώσεις σε ένα αληθινά παραμυθένιο μέρος που νιώθεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα εμφανιστεί στα καλντερίμια του κάποιος ιππότης, αναζητώντας την πριγκίπισσά του! Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για το διαμάντι της Τοσκάνης, το Σαν Τζιμινιανο. Το Σαν Τζιμινιανο βρίσκεται στην αμπελοοινικη ζώνη της Τοσκάνης. Το πανέμορφο αυτό μεσαιωνικό χωριό είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Οι μεσαιωνικοί πύργοι είναι το σήμα κατατεθέν της Σαν Τζιμινιάνο. Η πόλη αναπτύχθηκε πολύ από τον Μεσαίωνα και μετά λόγω των εύφορων λόφων της περιοχής . Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως αποτελούσε στάση των καθολικών προσκυνητών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τη Ρώμη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία της Τοσκάνης.Θα έχουμε χρόνο για γευσιγνωσία τοπικών ποικιλιών κρασιών ,καθώς η περιοχή φημίζεται για το κρασί τους,όπως επίσης και γεύμα με τοπικές γεύσεις.Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας,στη Φλωρεντία.

Η σημερινή ημέρα σας,έχει ως σκοπό να απολαύσετε όπως εσείς επιθυμείτε αυτήν την υπέροχη πόλη.Οι προτάσεις μας για τη Φλωρεντία είναι πάρα πολλές, από εκπληκτικά εστιατόρια με αυθεντικές γεύσεις μέχρι εναλλακτικά μέρη για βόλτες. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Parco d'Arte Enzo Pazzagli και ζήσε την εμπειρία ενός διαφορετικού πάρκου. Έργα τέχνης σε μια πόλη που αγαπάει την τέχνη. Γλυπτά από χαλκό ή εγκαταστάσεις από ελαστικά και ένα σωρό ακόμα ωραία πράγματα σε ένα καταπράσινο πάρκο που αξίζει να πας αν θες να ξεφύγεις λίγο από τις ορδές των τουριστών στις διάσημες πλατείες της Φλωρεντίας.

Παίρνοντας ένα καλό πρωινό, κάνουμε check out και θα κατευθυνθούμε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία μηχανοκίνητου αθλητισμού,στο μουσείο της Ferrari. Ανεξάρτητα από το αν είσαι λάτρης των αυτοκινήτων και της Formula 1, σίγουρα το Μαρανέλλο αξίζει μια επίσκεψη. Η εμπειρία είναι απίστευτη. Ένα πλήθος εκθέσεων, με όλα τα μοντέλα της Ferrari και τους κινητήρες τους, θα σε ταξιδέψουν στο χρόνο.Θα δούμε τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα F1, θρυλικά σπορ πρωτότυπα και GT, καθώς και τα αυτοκίνητα δρόμου που έθεσαν το μέτρο σύγκρισης για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.Η λαμπρή ιστορία της Ferrari ζωντανεύει στο ταχύτατο, σπορ και καθόλα αξιοζήλευτο Μουσείο Ferrari. Δείτε νικηφόρα αυτοκίνητα της Formula 1, όπως η F2008, νικήτρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, και δείτε από κοντά λαμπερά μοντέλα περιορισμένων ειδικών σειρών και πολλά άλλα! Δείτε μερικά νικηφόρα αυτοκίνητα της Φόρμουλα 1.Στη συνέχεια, φανταστείτε να βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι της F2004, της Ferrari που σηματοδότησε το τέλος της επικής πορείας του Michael Schumacher για τον παγκόσμιο τίτλο!Αφού εχουμε αποκομίσει απίστευτες εικόνες και εμπειρίες θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο της Μπολόνιας για την πτήση επιστροφής.

**Σημείωση: στο 5ημερο πρόγραμμα, δεν περιλαμβάνεται η 5η ημέρα

Επεξήγηση Τιμών: Ο πρώτος τύπος τιμών είναι η non-refundable ή αλλιώς μη επιστρέψιμη τιμή, όπου με την κράτηση ο ταξιδιώτης πληρώνει το συνολικό κόστος της κράτησης τη στιγμή που την πραγματοποιεί, αλλά σε περίπτωση ακύρωσης δεν έχει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. Ο δεύτερος τύπος τιμών είναι η κανονική τιμή, που επιτρέπει μια ευελιξία και τη δυνατότητα ακύρωσης, σύμφωνα πάντοτε με τους γενικούς όρους συμμετοχής.


Περιλαμβάνονται:
  • Ένα προσωπικό αντικείμενο-χειραποσκευή (διαστ. 40x20x25cm ) και μια χειραποσκευή έως 10kg ανά άτομο.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Πρωινό καθημερινά.

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο.
  • Είσοδοι σε μμουσεία & θεάματα και οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής.

Δείτε επίσης