Ταξίδι Φιλιππούπολη . | Mentor Travel

Φιλιππούπολη .

Με μια ματιά

Ένας προορισμός που αξίζει να τον επισκεφθείτε!

Ένα μοναδικό πρόγραμμα για τις γιορτές με διαμονή στην πόλη του Φιλίππου, πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου, στο πολυτελές Doubletree by Hilton με πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων. Η Φιλιππούπολη ή Πλόβντιβ, διαφέρει από όλες τις πόλεις της Βουλγαρίας και με τη μοναδική ιστορία της, αλλά και τη ζωή στο κέντρο της θα σας εντυπωσιάσει !

Mr. Mentor Ensures

-Moναδικό Πρόγραμμα, χωρίς προαιρετικές εκδρομές!
-Συνοδοί που όχι μόνο θα σας ξεναγήσουν, αλλά θα σας μεταφέρουν τα “μυστικά” της πόλης, τα hot σημεία και τον τοπικό τρόπο ζωής
-Δώρο ημερήσια εκδρομή στη Σόφια
-Χρόνος & καθοδήγηση για να επισκεφθείτε τα εμπορικά πολυκαταστήματα της πόλης
-Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο DOUBLETREE By Hilton στο κέντρο της πόλης, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη

 

 

STORY PLACE : Η παλιά πόλη, σκαρφαλωμένη πάνω σε τρεις λόφους, αποτελεί το πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο ορόσημο της πόλης για φωτογραφίες και insta stories!

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για την αρχαιότερη πόλη, τη Φιλιππούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.
 

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη που συμπεριλήφθηκε στις δέκα αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, αφού κατοικείται από τη Νεολιθική Εποχή. Στην κορυφή του λόφου Νεμπέτ Τεπέ, στην Παλιά Πόλη, βρίσκονται οικισμοί, οι παλαιότεροι από τους οποίους χρονολογούνται την 5η χιλιετία π.Χ. Την περιοχή κατέκτησε ο Φίλιππος Β’ το 341 π.Χ. και ίδρυσε τη Φιλιππούπολη, φροντίζοντας να την εποικίσει με Έλληνες. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ρωμαϊκό θέατρο και φυσικά την παλιά πόλη, που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε τρεις λόφους, είναι διατηρητέα και τα κτίριά της είναι χαρακτηριστικά της βουλγαρικής αναγέννησης. Η παλιά πόλη έχει μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση απ’όλη την υπόλοιπη πόλη. Οι δρόμοι είναι πλακόστρωτοι και τα σπίτια χαρακτηρίζονται από την Εθνική Βουλγάρικη αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε τον πεζόδρομο Κνιάζ Αλεξάντερ Μπάτενμπεργκ, που είναι η καρδιά της πόλης, γεμάτος από εστιατόρια και μπαρ. Τα κτίρια που τον πλαισιώνουν είναι εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής και είναι γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Εκεί μπορείτε να βρείτε και φυτικά καλλυντικά φτιαγμένα από τα διάσημα ρόδα της Βουλγαρίας, άλλωστε μην ξεχνάτε η χώρα διαθέτει την Κοιλάδα των Ρόδων στο Καζανλούκ.
 

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Σόφια, την πρωτεύουσα της χώρας. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να βγάλετε φωτογραφίες στο διάσημο Πύργο του Ρολογιού, που όταν ο μηχανισμός του ρολογιού χτυπά τις ώρες, ο ήχος ακούγεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.
 

Πρόγευμα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στο Σαντάνσκι. Άφιξη, αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις
 

ΠΑΣΧΑ & ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

___

Δυνατότητα αναχώρησης από Βόλο - Λάρισα - Κατερίνη με κόστος 10? ανά άτομο ανά διαδρομή

___

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
4 Ημέρες 28/04, 01/05, 03/05, 04/05, 06 & 09/05

___

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
3 Ημέρες 29/04, 01/05, 04/05, 06 & 10/05


Περιλαμβάνονται:

Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας | Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα | Ασφάλιση
 


Δεν Περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο | Οι δημοτικοί φόροι διαμονής
 

Δείτε επίσης