Διακοπές Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι | Απόκριες | Mentor Travel

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι | Απόκριες

Με μια ματιά

Ένα εκδρομικό πρόγραμμα, στο οποίο επισκεπτόμαστε τις 3 κύριες πόλης του νησιού της Κρήτης. Σκοπός και το αποκορύφωμα της επίσκεψης μας στο νησί είναι η παρακολούθηση του εθίμου αυτού που κρατάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο Ρέθυμνο. Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, είναι ένας θεσμός διαχρονικός. Έχει αποδείξει την κυριαρχία του στην άνιση μάχη με το χρόνο αφού πηγάζει από την εκούσια διάθεση για προσφορά που διακατέχει έντονα όλους όσοι συμμετέχουν και το υποστηρίζουν με αγάπη και θέρμη προσφέροντας εθελοντικά το περίσσευμα του χρόνου τους και της ψυχής τους. Στην εποχή που διανύουμε, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι το ισχυρό αντίδοτο στην επικράτηση της μοναξιάς και της μοναχικότητας που συναντάμε γύρω μας.

Mr. Mentor Ensures



 

από 389€

4 ημέρες

15/03

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ΄΄Μακεδονία΄΄ για την απευθείας πτήση μας στο Ηράκλειο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πόλη για να ξεκινήσουμε την περιήγηση μας. Αρχικά, θα δούμε τα τείχη, από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ενετοκρατίας. Ακολουθεί η επίσκεψη στο ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια κοντά στην πλατεία του Αγίου Τίτου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης (εισιτήρια εξ ’ιδίων). Αργότερα θα αναχωρήσουμε για τα Ανάκτορα της Κνωσού (εισιτήρια εξ ‘ ιδίων). Η Κνωσός ήταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400π.χ. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Στη συνέχεια επιστροφή στο Ηράκλειο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

Πρωινό και αναχώρηση  για τα Χανιά. Άφιξη και αμέσως θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε μια υπέροχη τοποθεσία  επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στην πόλη! Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και την γνωριμία μας με την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Στη συνέχεια επιστροφή στο Ηράκλειο.

 

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ρέθυμνο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε τις εκδηλώσεις και την παρέλαση του καρναβαλιού το οποίο μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής! Η διοργάνωση συντίθεται από μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά, από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που υποστηρίζουν με πάθος το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι το μεγαλύτερο στην Κρήτη  , επιστροφή στο Ηράκλειο.

 

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια στην πανέμορφη πόλη του Ηρακλείου. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.


Περιλαμβάνονται:
  • Μία χειραποσκευή 8 κιλών + ένα προσωπικό αντικείμενο, και μία παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά
     

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 45€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι

Δείτε επίσης