Ταξίδι Σμύρνη μου αγαπημένη | Απόκριες & 25η Μαρτίου | Mentor Travel

Σμύρνη μου αγαπημένη | Απόκριες & 25η Μαρτίου

Με μια ματιά

Παράλια Μικράς Ασίας - Αλησμόνητες Πατρίδες

Εικόνες, σκέψεις και μοναδικές εμπειρίες στην αγαπημένη Μικρασιάτισσα ! Ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα! Δεν είναι μόνο οι μνήμες που ζωντανεύουν, αλλά και η μαγεία που διαθέτει το κάθε της στενό! Ένα μοναδικό πρόγραμμα που θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη σύγχρονη και ιστορική πόλη, αλλά και την Έφεσσο, την Πέργαμο και το γοητευτικό Αιβαλί !

 

Mr. Mentor Ensures
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, όλα στο κέντρο και με όλες τις ανέσεις για μια ωραία και πολυτελή διαμονή.
  • Πολυτελή λεωφορεία για την εκτέλεση του προγράμματος, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες για  το ταξίδι σας
  • Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας, άριστος γνώστης της πόλης και της κουλτούρας των κατοίκων.
  • Μοναδικό πρόγραμμα που να σας εξασφαλίζει να δείτε τα αξιοθέατα με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.
  • Αναλυτική ενημέρωση για ότι πρέπει να γνωρίζετε για το ταξίδι
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση.

 

από 259€

5 ημέρες

14/03 & 21/03

Αναχώρηση από τα γραφεία της εταιρίας μας νωρίς το πρωί. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, κατευθυνόμαστε από την προς το λόφο του Χισαρλίκ, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας. Τα ομηρικά έπη έρχονται στο μυαλό μας, καθώς και όλοι οι πρωταγωνιστές του Τρωικού πολέμου. Θαυμάζουμε τα εκεί αρχαιολογικά εκθέματα, βλέποντας και την αρχή των στενών των Δαρδανελίων. Στη συνέχεια καταλήγουμε στο γραφικό Τσανάκκαλε, χτισμένο στην ασιατική πλευρά των Δαρδανελίων. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

Πρόγευμα και ξεκινάμε για το γοητευτικό Αϊβαλί, το οποίο μας ανακαλεί μνήμες του νεότερου Ελληνισμού. Περπατάμε στην παλιά πόλη βλέποντας παλιά ελληνικά σπίτια, απολαμβάνουμε έναν καφέ στο στέκι του Μπαλή. Και μετά το Αϊβαλί, συνεχίζουμε με μια βόλτα στη Χώρα των Μοσχονησίων. Τα Μοσχονήσια, είναι νησιωτικό σύμπλεγμα ανάμεσα στη Μυτιλήνη και το Αϊβαλί με το οποίο ενώνεται με μία γέφυρα. Στην πρωτεύουσα, τη Χώρα, βλέπουμε παλιά, αποκατεστημένα από ντόπιους πλέον κατοίκους ελληνικά σπίτια, επισκεπτόμαστε την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Σήμερα, αποκατεστημένη πλήρως, από τον πλούσιο Τούρκο Ραχμί Κοτς, λειτουργεί ως μουσείο. Τα Μοσχονήσια αποτελούν ένα από τα κορυφαία θέρετρα της Τουρκίας με εξαιρετικές παραλίες, γαστρονομία. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πέργαμο, την πόλη που αποτέλεσε την πρωτεύουσα του βασιλείου της Περγάμου, κέντρο τεχνών και γραμμάτων στην ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο. Βλέπουμε εκεί τα ερείπια της Κόκκινης Βασιλικής, ξεναγούμαστε στο Ασκληπιείο, γνωστό ιατρικό κέντρο της εποχής ακμής της πόλης. Θα καταλήξουμε στη Φώκαια, αρχαία πόλη της Ιωνίας και μεγάλη ναυτική και εμπορική δύναμη, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Τελειώνοντας, κατευθυνόμαστε στη Σμύρνη. Την πόλη, που έλαμπε για αιώνες στη Μικρά Ασία, την πόλη που έσωσε και διατήρησε την ελληνική κληρονομιά της Ιωνίας, το κέντρο που άπλωσε το Χριστιανισμό στη χώρα ολόκληρη, την πόλη των αγίων και των μαρτύρων της Ορθοδοξίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Μετά το πρόγευμά μας, ξεκινάμε για την περιήγησή μας στην παραλία της Σμύρνης, εκεί που διαδραματίστηκε η τελευταία πράξη της Μικρασιατικής καταστροφής. Στη βόλτα μας θα δούμε την πλατεία Κονάκ, εκεί όπου δεσπόζει ο περίφημος Πύργος του ρολογιού, το σήμα κατατεθέν της πόλης και μέσα από τα δαιδαλώδη γραφικά δρομάκια της περιοχής θα φθάσουμε στο Kemeralti bazaar, όπου θα απολαύσουμε τη μαγική ατμόσφαιρα μιας υπαίθριας αγοράς, που σφύζει από ενέργεια και ζωή. Θα δούμε ακόμη το Χισάρ Τζαμί, το παλαιότερο τζαμί της Σμύρνης και θα καταλήξουμε στην παλιά ελληνική συνοικία, όπου θα δούμε το ελληνικό προξενείο. Τέλος, θα δούμε το βελούδινο κάστρο της Σμύρνης (Καντιφέ Καλέ) με τη μαγική θέα. Στη συνέχεια ξεκινάμε για μια περιπλάνηση στη χερσόνησο της Ερυθραίας, όπου υπήρχαν μερικές από τις πόλεις της ένδοξης Ιωνικής Δωδεκάπολης. Πρώτος μας σταθμός, τα Αλάτσατα, μια πραγματική αποκάλυψη: χώροι αναψυχής που συνδυάζουν τη μοντέρνα αισθητική με την προστασία της παλιάς αρχιτεκτονικής. Απαραίτητη η επίσκεψή μας στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, σήμερα τεμένους. Επόμενη στάση, στη Σκάλα των Βουρλών, όπου βρίσκονταν οι αρχαίες Κλαζομεναί, πατρίδα του φιλόσοφου Αναξαγόρα. Εκεί και η εξοχική κατοικία του νομπελίστα λογοτέχνη, Γιώργου Σεφέρη. Επιστρέφοντας στη Σμύρνη, περνάμε από το προάστιο του Κορδελιού και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Πρόγευμα και ξεκινάμε μια περιήγηση προς τα νότια. Διασχίζοντας το γνωστό προάστιο της Σμύρνης Μπορνόβα, φθάνουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, τον πιο επισκέψιμο τόπο της Τουρκίας. Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου αποκατεστημένα ευρήματα, προκαλούν το θαυμασμό μας. Στη συνέχεια, ανηφορίζουμε στον Κιρκιντζέ, την ιστορία του χωριού που μας  περιγράφει η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της, Τα Ματωμένα Χώματα. Μετά, μια βόλτα στο γνωστό τουριστικό θέρετρο του Κουσάντασι που αποτελεί πόλο έλξης για διακοπές από ολον τον κόσμο. Έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλούσια αγορά του και το βράδυ γυρνάμε στη Σμύρνη, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

 

Μετά το πρόγευμά μας, αποχαιρετούμε το ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για το δρόμο της επιστροφής. Περνάμε από την ασιατική στην ευρωπαϊκή πλευρά των Δαρδανελίων, διερχόμαστε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη γεμάτοι με αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

14/03 & 21/03 - 5 Ημέρες | 4 Διανυκτερεύσεις

---

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΕΣ (3 ΔΙΑΝ.)

14/03 & 21/03 - 5 Ημέρες | 3 Διανυκτερεύσεις


1η ημέρα: Βραδινή αναχώρηση για Τσανάκαλε
2η ημέρα: Άφιξη – Ξενάγηση πόλης, Διανυκτέρευση
3η ημέρα: Αιβαλί, Μοσχονήσια, Πέργαμος, Φώκαια, Σμύρνη
4η ημέρα:  Σμύρνη περιήγηση, Βουρλά, Αλάτσατα
5η ημέρα: Επιστροφή


Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλιση

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

Δείτε επίσης