Διακοπές Κέρκυρα | Απόκριες | Mentor Travel

Κέρκυρα | Απόκριες

Με μια ματιά

Από την αρχιτεκτονική των κτιρίων, μέχρι τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, η Κέρκυρα κουβαλά μια παράδοση 450 ετών η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή της Βενετίας. H ετυμολογία της λέξης Carnavale προέρχεται από τις λατινικές λέξεις carne & vale που μεταφράζεται ως ο αποχαιρετισμός από το κρέας. Την περίοδο της Ενετοκρατίας ευγενείς και αριστοκράτες έφεραν στην Κέρκυρα τα δικά τους έθιμα της Αποκριάς και τον δικό τους τρόπο διασκέδασης απογειώνοντας έτσι, συνδυαστικά με τις τοπικές κερκυραϊκές παραδόσεις των ντόπιων, το Κορφιάτικο καρναβάλι. Οι εκδηλώσεις τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους δεν είχαν τελειωμό, αφού είχαν διοργανωθεί αποκριάτικοι χοροί όπου συμμετείχε όλη η ελίτ του νησιού. Μέσα στο πλήθος λέγεται πως σε μια από αυτές τις βραδιές ο διάσημος ερωτύλος Καζανόβα είχε κάνει την εμφάνισή του σαγηνεύοντας τα γυναικεία πλήθη. Ωστόσο μέσα στο γλέντι, την πολυκοσμία και τη διασκέδαση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καθιερωμένες βραδιές αφιερωμένες στη χαρτοπαιξία. Αξιωματικοί, στρατηγοί, ευγενείς και αριστοκράτες λάτρευαν να ασχολούνται με τις ώρες με το «άθλημα» στις λέσχες που είχαν τότε δημιουργήσει. Η ανάπτυξη του Λυρικού Θεάτρου στην Κέρκυρα είχε τη δική της συμβολή στην εξέλιξη του Κερκυραϊκού Καρναβαλιού. Η λέσχη των ευγενών μετατράπηκε στο θέατρο «Nobile Teatro di San Giacommo» όπου διεξάγονταν χοροεσπερίδες μεταμφιεσμένων και διάφορες εκδηλώσεις με φανταχτερά και πολυτελή κοστούμια τα οποία έραβαν οι μοδίστρες ένα χρόνο πριν.

Mr. Mentor Ensures



 

από 159€

3 ημέρες

16/03

Συγκέντρωση το πρωί στο γραφεία μας και αναχώρηση για την πανέμορφη Κέρκυρα. Έπειτα από τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Από το λιμάνι θα επιβιβαστούμε στο καράβι και θα αναχωρήσουμε για την Κέρκυρα. Άφιξη στο νησί των Φαιάκων και ξεκινάμε την περιήγηση μας από το ξακουστό Κανόνι από όπου θα έχουμε µια πανοραμική θέα της λιμνοθάλασσας Χαλκιοπούλου και το Πέραµα. Θα επισκεφθούμε την Παναγία τη Βλαχέρνα και προαιρετικά με τη βαρκούλα θα περάσουμε στο φημισμένο Ποντικονήσι με την εκκλησία του Παντοκράτορα. Επίσκεψη στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα – Πολιούχου της Κέρκυρας, το Παλιό και το Νέο Φρούριο και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την πλατεία Σπιανάδα, με τον περίφημο πεζόδρομο Λιστόν Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο . Τακτοποίηση και γεύμα.

 

Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την πλατεία Σπιανάδα. Τη σημερινή μέρα θα ταξιδέψουμε σε έναν άλλο αιώνα. Στο Λιστόν θα συναντηθούμε με πριγκίπισσες, μαρκήσιοι, βαρόνοι και κόμισσες που φορούν γνήσιες βενετσιάνικες στολές. Μια εποχή του παραμυθιού που ζει το νησί αιώνες τώρα, κρατώντας συνάμα την ταυτότητα του καθώς «πλέκει» μέσα στο πολύχρωμο χρυσαφένιο χρώμα της μασκαράτας και έθιμα επτανησιακά που στόχο έχουν τη διασκέδαση, το πικάντικο κουτσομπολιό και το σκανδαλιάρικο περίπαιγμα των αποκριών. Το  απόγευμα θα επιστρέψουμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικά μπορούμε να συμμετέχουμε σε κάποιο από τα πάρτι  που πραγματοποιούνται στα σοκάκια του νησιού.
 

Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο έπειτα από το πρωινό μας. Αναχωρούμε για το λιμάνι της Κέρκυρας και επιβίβαση στο καράβι. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Ελεύθερος χρόνος στα Ιωάννινα για ξεκούραση και φαγητό.  Επιστροφή αργά το απόγευμα με τις καλύτερες   αναμνήσεις.


Περιλαμβάνονται:
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα (κεντρικό λιμάνι) – Ηγουμενίτσα.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο αναφερόμενο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό και γεύμα ή δείπνο σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • Μετακινήσεις, περιηγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
     

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία ανά δωμάτιο τη διανυκτέρευση
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικά ή προτεινόμενο

Δείτε επίσης